Kilvalehe ja Kilvafoorumi uuendus

Pärast serveriuuendust septembris 2012 hakkas Kilvaleht ajale jalgu jääma. Serveri tarkvara uuendati versioonile, mida Kilvalehe tarkvara enam ei toetanud, mistõttu kadus tugi osale funktsioonidest, sh registreerimisele. Kilvalehe haldajad jõudsid arusaamale, et on aeg lehe tarkvara uuendada, ent senine Joomla! tarkvara vahetati hoopiski välja WordPressi vastu. Uus tarkvara võimaldab keerukate menüüde ja struktuuri haldamise asemel keskenduda sisule, samuti on WordPressi märksa mugavam kohandada täpselt konkreetse lehe vajadustele. Eelmine Kilvaleht jääb komplektselt kättesaadavaks aadressil http://roheline.kilb.ee. Eelmised hooajad (kuni juuni 2013) jäävad vanal lehel kättesaadavaks, uuele neid ringi tõstma ei hakka. Tasapisi ilmuvad uuele lehele muudki materjalid (reiting, medalitabelid jm), kavas on ka uue hooga EML liikmemaksu koguma hakata. Uuel Kilvalehel on iga mäng omaette terviklik sündmus (ühik), mille juurde kuulub kogu info koos registreerimise, asukoha, küsimuste, vastuste ja tulemustega. Toimunud mängu infot saab näha näiteks 52. Kloostriturniiri lehel. Mänge saab kombineerida sarjade kaupa, samuti on võimalus otsida kindlat mängu, ajavahemikku ja asukohta. Mängude haldamine ükshaaval seniste kuu- ja sarjatabelite asemel muudab info muutmise kiiremaks ja lihtsamaks. Uuele lehele on kolinud ka Kilvafoorum. Ümber on tõstetud ka kõik kasutajakontod – sisse logimise kast on esilehel allservas ning üksikute mängude lehel paremas servas. Kasutajanimed on mõnevõrra muutunud – tühikud on asendatud sidekriipsudega ning ülakomad on nimedest kadunud. Näiteks “roheline konn” on nüüd “roheline-konn” ja “o’neill” on nüüd “oneill”. WordPressi tarkvara võimaldab aga igal kasutajal seadistada oma “hüüdnime”, kus võib esineda nii tühikuid kui ülakomasid. Vaikimisi kasutatavaks nimeks saab seadistada hüüdnime. Samuti võtame peagi ette foorumitarkvara eestindamise. Ootame tähele- ja ettepanekuid uue Kilvalehe ja Kilvafoorumi kohta!

Trackback from your site.

Leave a comment